Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl
Waarom Hoppas?


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Basecamp BSO

Algemeen

Buiten spelen! Na schooltijd, op vrije middagen en in de vakanties. Buitenspelen staat centraal bij HOPPAS Basecamp. De kinderen kunnen uit school uitdagende en avontuurlijke activiteiten ondernemen onder begeleiding van ervaren outdoor pm’ers. Dit doen we door goed gekleed bijna elk weer de baas te zijn en zo op avontuur te gaan in de omgeving.

Het uitgangspunt van HOPPAS Basecamp is het aanbieden van hoogwaardige opvang waarbij de persoonlijke benadering centraal staat. Het team werkt er elke dag aan om een aantrekkelijk aanbod (buiten)activiteiten samen met de kinderen op te zetten. Onder 'Vakantieclub en Basecamp' meer informatie.
Kijk voor een leuke sfeerimpressie op https://youtu.be/zlOo4JDoKmk

HOPPAS Basecamp kenmerkt zich door haar volgende statements:

  • BUITEN IS de BASIS. Ook bij minder mooi weer kleden wij ons er zo op dat we naar buiten kunnen! Plassen stampen in de herfst, modder glijden in de zomer, sneeuwgevecht in de winter, wij worden daar heel blij van!
  • Een fijne groepssfeer. Een emotioneel veilige speelomgeving wordt door de pm’ers verzorgd. Een goede groepssfeer is altijd ons doel. Om dit te bereiken is ons vertrekpunt het individuele kind. Want als er één kind zich niet goed zou voelen kan er geen echt wij-gevoel zijn.
  • Ieder kind is uniek. Het is ons doel om bij de verschillende activiteiten ruimte te bieden aan keuzevrijheid en eigen initiatief. Ieder kind is uniek en wij willen graag weten waar het enthousiast van wordt en proberen dit in onze dag op te nemen.
  • Groen is doen. Ieder kind heeft een natuurlijke leergierigheid en enthousiasme. We verzorgen de kansen voor de kinderen om zich competent te voelen en spelenderwijs te leren. We doen dit onder andere door het kind in contact te brengen met de natuur om ons heen en hier positieve ervaringen in op te doen. We werken hiervoor veel samen met partners en we trekken ‘de wereld’ in met onze 'BSO-bus'.

De omgeving

Door een natuurlijke en uitdagende buiten speelomgeving te creëren en op te zoeken, bieden we kwaliteit opvang die aansluit bij de ontwikkeling van de kinderen en de wensen van de ouders. De binnenruimte wordt ingericht om al spelend weer op te kunnen warmen en de dag eventueel af te sluiten. Individueel spel, groepsactiviteiten, gezelligheid en een vertrouwde sfeer worden geboden.

Activiteiten

We bieden veel uitdaging en plezier op onze buitenschoolse opvang. Naast deze en andere leuke en afwisselende activiteiten die georganiseerd worden op de groep, werken we ook samen met partners uit de omgeving. Kijk op 'Vakantieclub en Basecamp'.

De vakantieclub!

In de schoolvakanties bieden wij vele spectaculaire activiteiten aan per leeftijdsgroep. Kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang zijn uiteraard van harte welkom om hieraan deel te nemen; aan de activiteiten zijn geen extra kosten verbonden. Ook kinderen van buitenaf kunnen zich inschrijven voor de activiteiten van de 'Vakantieclub en Basecamp'

Groepsgrootte

HOPPAS Basecamp bestaat uit maximaal 30 kinderen, met een maximale stamgroep van 20 kinderen. Op drukke dagen worden de kinderen verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 6/7/8 jaar en 8+ jaar of 4+ en 7+. De activiteiten worden op de leeftijdsgroep aangepast indien gewenst.
Voor de verhouding van het aantal pm’ers ten opzichte van het aantal kinderen in een groep hanteren wij bij HOPPAS Basecamp een ratio van één op tien.

Groepsleiding

De pm’ers hebben een op het werk afgestemde opleiding, vaak gespecialiseerd in het ondernemen van outdooractiviteiten, het enthousiasmeren van groepen kinderen en het waarborgen van een emotioneel veilige speelomgeving. De groepsleiding wordt bij voorkeur ondersteund door een stagiaire en samen vormen zij een team. De BSO staat onder leiding van de locatiemanager.

Vervoer

Kinderen in de leeftijd van vier tot negen jaar worden opgehaald van school. De leeftijd wanneer ze eventueel zelfstandig naar de buitenschoolse opvang kunnen komen is negen jaar. Dit gebeurt alleen in overleg met de ouders en wordt schriftelijk vastgelegd. Bij grotere afstanden gebruiken de leidsters de 'BSO-bus' of een auto en/of bus om de kinderen te rijden. Uiteraard hebben we hiervoor de nodige verzekeringen.

Controle

Onze BSO's worden gecontroleerd door de GGD. De rapportages hiervan zijn te vinden bij "over HOPPAS" of op de volgende website: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Sluiten