Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl
Waarom Hoppas?


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Buitenschoolse opvang

Na schooltijd worden de kinderen opgevangen door de leidsters en wordt er limonade gedronken en fruit gegeten aan tafel. Er wordt tijd en aandacht besteed aan de belevingen en verhalen over school. Er wordt met de kinderen besproken wat zij die dag gaan doen. Dit geeft kinderen structuur en bereidt hen voor op wat komen gaat.

De leidsters bieden veel activiteiten aan die aansluiten bij de beleefwereld en belangstelling van de kinderen, zoals voorlezen, spellen, knutselen, fotobewerking, sporten, koken, toneel, etc. Elke periode staat in het teken van een bepaald thema.

Op de woendsag- en vrijdagmiddag en in vakantieperiodes wordt voor een gezonde lunch gezorgd.

Aan het einde van de middag wordt nogmaals limonade gedronken met een koekje. Op deze manier wordt de middag gezamenlijk afgesloten.

HOPPAS vindt het belangrijk dat hetzelfde ritueel elke dag terug komt. Op deze manier weet het kind waar hij/zij aan toe is.

De kinderen kunnen eventueel met of zonder begeleiding hun huiswerk maken. HOPPAS heeft hiervoor een goede ruimte beschikbaar.

Activiteiten bij partners
Naast activiteiten die aangeboden worden door onze leidsters, werken we ook samen met partners. Op deze manier willen we het uitdagender maken voor de kinderen en proberen we ouders te ondersteunen bij de organisatie rondom het gezin. De kinderen kunnen zich voor diverse activiteiten inschrijven.

Per locatie is er een schema voor deze activiteiten. In het algemeen spreken we over:
zwemles, paardrijden, judo, gym en turnen, muziekles (AMV), tennisles en algemene sportles in de gymzaal (door BeweegBuro).
De "lessen" worden gegeven door externe partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Per locatie verschilt hetgeen dat wordt aangeboden. Sommige "lessen" worden in blokken van 10 weken aangeboden op een locatie en verhuizen dan naar een andere locatie (bv. muziekles en tennisles).

Kinderen die op die bepaalde dag gebruik maken van de buitenschoolse opvang kunnen kosteloos deelnemen aan bovengenoemde activiteiten (m.u.v. zwemles op maandag) . Zij moeten zich hier wel voor opgeven.

Het actuele activiteitenrooster voor een betreffende locatie, kunt u opvragen op kantoor.

Sluiten