Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl
Waarom Hoppas?


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Gastouderopvang

Voor werkende of studerende ouders met kinderen is betrouwbare opvang een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Gastouderopvang is een erkende vorm van kinderopvang waarbij de vraagouders (de ouders die opvang zoeken voor hun kind(eren)) in contact gebracht worden met getoetste gastouders (oppasouder). De gastouder vangt het kind op met ondersteuning van het gastouderbureau.

Kleinschalige opvang
Een gastouder mag op 2 locaties kinderen opvangen: op het eigen woonadres of bij de vraagouders thuis. Er mogen maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opgevangen worden, inclusief de eigen kinderen tot 10 jaar. Een gastouder die opvang biedt aan kinderen tot 4 jaar, mag 5 kinderen tegelijkertijd opvangen.

Ook bij kleinschalige opvang komt uw kind in contact met andere kinderen en leert zodoende rekening houden met anderen, samenwerken, maar ook het opkomen voor zichzelf.

Flexibele kinderopvang
Gastouderopvang is niet gebonden aan opening- en/of sluitingtijden. Opvang is dus mogelijk op wisselende tijden en buiten kantooruren.

Het gastouderbureau
De bemiddelingsmedewerker werft de gastouders. Zij onderhoudt het contact en verzorgt de bemiddeling indien een vraagouder zich aanmeldt. De medewerker blijft constant ondersteunen. Twee keer per jaar vindt er een officiele evaluatie plaats.
HOPPAS is een actief gastouderbureau. Dat betekent dat zij constant in contact staat met haar gastouders en regelmatig bij hen op bezoek gaat tijdens de opvang. Op deze manier waarborgt zij de kwaliteit van kinderopvang. De meeste gastouders zijn al langer bekend met deze vorm van kinderopvang.

De koppeling
De bemiddelingsmedewerker plant een bemiddelingsafspraak tussen een geschikte gastouder en de vraagouder. Zij begeleidt het gesprek en draagt zorg voor de juiste gespreksonderwerpen. Na de afspraak inventariseert de bemiddelingsmedewerker of beide partijen enthousiast zijn. Wanneer een koppeling tot stand komt, worden afspraken tussen gast- en vraagouder en gastouderbureau vastgelegd op papier.
Voordat de opvang van start gaat, wordt er een proefochtend gedraaid waarbij het kind kan wennen aan de gastouder en de ouders met een gerust hart aan het werk kunnen gaan als de opvang daadwerkelijk begint.

HOPPAS gastouderopvang wil haar gastouders de beste voorwaarden en ondersteuning bieden en zodoende de kleinschaligheid en persoonlijke benadering in ons plaatselijke gebied handhaven.

Alle gastouders van HOPPAS Kinderopvang zijn gecertificeerd en voldoen ruimschoots aan de kwaliteitseisen van de overheid. zie hiervoor ook in het landelijk register

Belangrijke formulieren kunt u hier vinden

Sluiten