Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl
Waarom Hoppas?


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Kinderdagverblijf

HOPPAS Kinderopvang biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Het uitgangspunt van HOPPAS is het aanbieden van hoogwaardige opvang waarbij de persoonlijke benadering centraal staat. Het spelenderwijs stimuleren van de ontwikkeling van het kind vormt daarbij de basis. Ieder kind is uniek en wordt in zijn eigen belevingswereld aangemoedigd.

HOPPAS kenmerkt zich door haar sfeervolle opvang in een uitdagende omgeving.

De volgende uitgangspunten vinden wij belangrijk:

  • een kind heeft een natuurlijke leergierigheid en enthousiasme. Het is aan de volwassenen het kind de kans te geven alles waar hij belangstelling voor heeft te onderzoeken.
  • Ieder kind is uniek. De omgeving moet het kind stimuleren tot zelfondekking en zelf doen.
  • Een kind is een sociaal wezen. Door samen te werken, bereikt het meer dan in z’n eentje.
  • Een kind maakt deel uit van de wereld om zich heen en heeft recht op de grote mensenwereld.

Hechting
In onze kinderdagverblijven wordt gewerkt met vaste teams. Zij verzorgen en begeleiden de kinderen op de groep. Het kind gaat zich op deze manier aan de leidster “hechten” en zal zich veilig en vertrouwd voelen. Een voorwaarde voor een kind om zelfstandig te kunnen worden en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Ook bij ziekte of in de vakantieperiodes is er voor de kinderen een vaste / bekende verzorgster aanwezig.

Buitenbedjes
Ouders kunnen ervoor kiezen om hun kindje buiten te laten slapen in de speciale buitenbedjes. Buiten slapen is erg gezond! Kinderen maken meer vitaminen D aan en hebben minder last van verkoudheid. Want de luchtkwaliteit buiten is beter dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. Ook de 'moeilijke' slapers! Zo zorgt buiten slapen voor beter uitgeruste kinderen!

Groepsgrootte
Een groep van 0-4 jaar bestaat uit maximaal 16 kinderen. Een groep van 0-2 jarigen is maximaal 14 kindjes. Peutergroepen van 2-4 jaar zijn over het algemeen voor 16 peuters. Voor de verhouding van het aantal leidsters ten opzichte van het aantal kinderen in een groep hanteren wij de norm uit de beleidsregels die afgeleid zijn van het Kwaliteitsconvenant. Voor de dagopvang (2-4 jaar) wordt één leidster ingezet op 8 kinderen. Voor babies hanteren we 1 leidster op 3 babies onder de 1 jaar. Anders 1 leidster op 4 kindjes tussen de 0 en 2 jaar.
Verder hangt de groepsgrootte samen met de oppervlakte van de groep/speelruimte (3,5 m2 bruto-oppervlakte per kind).

Groepsleiding
Op een groep werken 1 tot 4 leidsters, dit is afhankelijk van de groepsgrootte. Ze hebben een op het werk afgestemde opleiding. De groepsleiding wordt regelmatig bijgestaan door stagiaires en samen vormen zij een team. Het kinderdagverblijf staat onder leiding van de locatiemanager.

VVE
Op onze kinderdagverblijven wordt gewerkt met de methode UK & Puk. Dit is een VVE (vroeg voorschoolse educatie) programma waarbij de ontwikkeling van de kinderen spelenderwijs plaatsvindt. Meer over VVE en Uk & Puk kunt u hier vinden.

Belangrijke formulieren kunt u hier vinden.

Controle
Onze kinderdagverblijven worden gecontroleerd door de GGD. De rapportages hiervan zijn hier te vinden of op de volgende website: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, kunt u dat opvragen via 0183 442662

Sluiten