Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl
Waarom Hoppas?


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Kinderdagverblijf

Als kinderen ‘s morgens worden gebracht (vanaf 07.30 uur), beginnen we met vrij spel zodat de kinderen op hun eigen wijze aan de dag kunnen beginnen. Rond 8.30 uur wordt er eerst met elkaar iets gedronken en kunnen de kinderen hun verhaal kwijt. Er wordt met de kinderen besproken wat zij die dag gaan doen. Dit geeft kinderen structuur en bereidt hen voor op wat komen gaat.
Er wordt gezamenlijk naar het toilet gegaan om de zindelijkheid te bevorderen, de kinderen die dit nog niet zijn worden verschoond.
Vervolgens wordt er tijd vrijgemaakt voor een activiteit (bij mooi weer gaan de kinderen naar buiten).
Tegen 11.30 uur is het tijd om te gaan lunchen. De kinderen krijgen eerst een boterham met iets gezonds erop, vervolgens mogen ze iets zoets kiezen. We proberen de kinderen zoveel mogelijk hun eigen brood te laten smeren, afhankelijk van de leeftijd.
Er wordt opnieuw een verschoonronde gedaan.
Dan wordt het tijd om te gaan slapen. De kinderen die geen slaaprust meer nodig hebben spelen rustig op de groep.
Tegen 15.00 uur worden de kinderen wakker en stimuleren de leidsters de kinderen zichzelf aan te kleden. Kinderen krijgen de tijd om te gaan plassen en vervolgens mogen ze weer aan tafel gaan zitten. Er wordt yoghurt gegeten met een koekje, en verhalen worden uitgewisseld.
Als het mooi weer is, kunnen de kinderen naar buiten en anders wordt er een georganiseerde activiteit aangeboden.
Bij het ophalen wordt er een overdracht gegeven aan de ouders en het einde van de dag is aangebroken.

Uiteraard slapen en eten de baby’s in een ander ritme. Het ritme van thuis wordt hierbij aangehouden. Wel betrekken de leidsters de baby’s zoveel mogelijk bij de oudere kinderen, dit om de sociaal emotionele ontwikkeling te stimuleren.

Kinderen op de peutergroep (2-4 jaar) volgen een gestructureerd activiteitenprogramma op de ochtend. Kijk onder peutergroepen op deze website voor meer informatie over dit ochtendprogramma en/of vraag ernaar bij uw hoofdleidster.

Algemeen

  • Kinderen willen dikwijls graag meedoen met het leveren van (kleine) huishoudelijke taken zoals iets in de prullenbak gooien, met een doekje schoonmaken en helpen met de tafel dekken. Welke taken een kind mag doen, hangt af van de leeftijd en van wat een kind aankan. Er wordt geen onderscheid gemaakt bij het verdelen van taken tussen jongens en meisjes.
  • De kinderen gaan in principe elke dag naar buiten tenzij het bijzonder slecht weer is. Leidster(s) kunnen met de kinderen praten over allerlei dingen die zij onderweg tegenkomen. Ook het weer en de wisseling van de seizoenen krijgen aandacht. De kinderen wordt respect voor natuur bijgebracht.
  • Bij het creatief bezig zijn (zoals knutselen) kun je de kinderen stimuleren door zelf enthousiast aan de gang te gaan. De kinderen worden niet gedwongen, zij ‘hoeven’ niet. Bij kinderen kan het resultaat een gevoel geven van trots op eigen kunnen. Prestatiedrang en onderlinge competitie tussen de kinderen wordt niet door de leidster bevorderd.
  • De leidster besteedt aandacht aan het samen muziek maken en het doen van kringspellen.
  • HOPPAS gaat bewust om met televisie kijken. Dit wil zeggen dat er met mate televisie en video wordt gekeken en alleen naar programma’s die voor de kinderen geschikt zijn.
  • Bij het vieren van feesten wordt aangesloten bij de belevingswereld van de kinderen.

HOPPAS vindt het belangrijk dat hetzelfde ritueel elke dag terug komt. Op deze manier weet het kind waar hij/zij aan toe is.

Sluiten