HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

11 04 2012 woudrichem woudrichem_11 04 2012 woudrichem 2
bieb 106 bieb 111 bieb 076 bieb 093

sappie peer

update: Op woensdag 11 april van 13:00 tot 15:00 heeft HOPPAS Kinderopvang een signeersessie en boekenfestival in haar pand in Woudrichem.

Annemieke Pecht, de schrijfster van Sappie Peer, en haar illustrator komen het thema spectaculair afsluiten. Bovendien kunt u het boek, en vele anderen, tegen aantrekkelijke prijzen aanschaffen.

Daarnaast is er een boekenfestival. Uw peuter / kleuter mag zelf drie (al gelezen) boeken meenemen en deze ruilen tegen 3 andere boeken.

Het beloofd een reuze gezellige middag te worden en hopen u ook welkom te heten.


In samenwerking met de Bibliotheek Altena heeft de Peuterspeelzaal een prachtig thema uitgevoerd. In het thema stond het boek Sappie Peer centraal. Een prachtig kinderboek met schitterende prenten.
Voor de kinderen een heerlijk boek om naar te luisteren. Maar nog veel belangrijker, ook een prachtig boek om verschillende werkstukken en activiteiten aan te relateren.
Zo zijn er prachtige plakwerkstukken gedaan, zijn er liedjes gemaakt en gezongen en is er in elke hoek wel gezocht naar de oren van Sappie Peer.

Bij het initiatief van de bibliotheek hoort ook een bezoek met elke peuterspeelzaal bij de bieb. Een uitje waar de kinderen lang van te voren naar uitkijken. Het is altijd weer spannend om op excursie te gaan. De peuterspeelzaal in Giessen heeft de eer gehad om als eerste naar de bieb te mogen. De overige peuterspeelzalen volgen de komende weken.

In de bibliotheek stond alles in het teken van Sappie Peer. Er was zelfs een levensgrote Sappie aanwezig. Voor veel kinderen natuurlijk een prachtig moment. In de bibliotheek werd het boek nogmaals voorgelezen. Ondanks alle aandacht die er al aan het boek besteed was vonden de kinderen het dit keer weer heerlijk om naar te luisteren. De hele bibliotheek was onder de indruk van wat de kinderen allemaal al wisten over Sappie. Enthousiaste vrolijke kinderen die voorbereid naar een bibliotheek komen is het mooiste wat er is.

Een activiteit die natuurlijk als doel heeft om kinderen in aanraking te laten komen met boeken en de bibliotheek. Het is erg belangrijk voor de taalontwikkeling en een belangrijk onderdeel van VVE programma’s. Herhaling is hierbij zeer belangrijk en we raden ouders dan ook dringend aan om boeken vaker (en op verschillende manieren) voor te lezen. Voor adviezen kun je altijd bij leidsters terecht. Vraag bijvoorbeeld eens wat interactief voorlezen is en hoe je dat doet.

Het bezoek was dan ook een groot succes. Voor HOPPAS Kinderopvang & peuterspeelzalen is dit echter nog niet de afronding van het thema. Er komt nog een grote finale op 11 april. Hierover volgt spoedig meer informatie. Maar het wordt een prachtig evenement voor de kinderen en sluit aan bij de doelstellingen.