HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

logo_rolf_quadri 131rolf mwf 10 (kopie) themakamer groen (kopie) themakamer lichtblauw (kopie) themakamer rood (kopie) 106rolf mwf 10 (kopie) 108rolf mwf 10 (kopie)

bezoek rolf door peuterspeelzaal

Het peuterspeelzaalteam heeft vrijdag 1 juni een werkuitje ondernomen naar onze leverancier van speelmaterialen, Rolf.

Het begon met een hilarische reis waarbij de leidsters elkaar nota bene kwijtraken op de afslag van de snelweg. Zonder TomTom op pad naar een onbekend gebied is ook niet heel erg slim. Uiteindelijk natuurlijk wel uitgekomen op de juiste locatie.

In de demonstratieruimte van Rolf is een prachtige weergave van al de verschillende materialen die er te verkrijgen zijn. Als een kind in een snoepwinkel begonnen de leidsters aan de meegegeven opdracht. Ga op zoek naar materiaal/speelgoed dat bijdraagt aan een bepaald doel. Dit kan motorisch, taal, senso/grove/fijne-motoriek, sociaal emotioneel etc. zijn.

Het betekent dat je als leidster niet gaat kijken naar wat leuk is om te hebben op de peuterspeelzaal, of waarvan je denkt dat kinderen er zo leuk mee kunnen spelen. Je gaat juist op zoek naar die derde belangrijke eigenschap! Wat kan ik met dit speelgoed bereiken. Bij welke activiteiten kan ik dit inzetten en wat kan ik dan observeren.

Elke peuterspeelzaal mocht voor een leuk bedrag aan materialen uitzoeken. De enige voorwaarde was dat aan de Coordinator uitgelegd moest worden hoe het materiaal toegepast zou worden. En dat levert prachtige onderlinge gesprekken op, creatieve ideeën, opbouwende feedback en natuurlijk draagt het bij aan een denkmethode. Uiteindelijk zijn er mooie duurzame en uitdagende ontwikkelingsmaterialen gekocht die de ouders snel zullen tegenkomen op de peuterspeelzalen.

Bovendien kwamen er voor de Coordinator onverwacht allerlei gespaarde potjes bovenwater. De opbrengsten van Jantje Beton, paasei-acties, of worstenacties werden grotendeels ook uitgegeven. Erg leuk om te zien dat ook die euro’s zijn besteed aan materiaal waarover is nagedacht en waarbij de ontwikkeling van de kinderen verder gestimuleerd kan worden.

Een (werk)uitje dat absoluut voor herhaling vatbaar is!

De Rolf is ook toegankelijk voor particulieren. Bezoek de website en laat je inspireren. Voor advies over speelgoed kun je altijd vragen stellen aan de leidsters of via de coordinator op kantoor.