HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

logo caro kindercoach

Caro's Column nr. 2

Het roze olifantje. Bekend? Ik moet er steeds aan denken. Vaak wel meerdere keren per dag en dan ben ik nog niet eens moeder!

Dit behoeft uitleg. Als ik je nu eens zou zeggen, om niet meer aan een roze olifantje te denken. Stop ermee! Hou ermee op! Krijg je het dan voor elkaar? Nee hè? Bij mij wordt hij zelfs steeds gedetailleerder! Maar dat kan ook aan mij liggen…

Aan kinderen vragen wij de hele dag dingen NIET te doen en steeds als dat gebeurt, denk ik aan een roze olifantje. Zo was ik pas in een gymzaal, waar de leerkracht tegen de kinderen zei: “en nu ga je de bal NIET zo hoog gooien dat je hem niet meer kunt vangen!” Ik zat aan de zijkant, maar was meteen geneigd een bal te halen. En toen zei hij: “we willen NIET dat alle ballen door de hele zaal vliegen!” … Nee?... XD

En hoe vaak zeg je het zelf? Niet doen! Niet op de bank springen! Niet je broertje plagen! Het is lastig iets niet te doen. Het is makkelijker iets in plaats daarvan te gaan doen.

Tja, denk je nu, maar wat dan? Zeg tegen je kind wat hij WEL moet doen. Ga eens iets leuks doen! Ga op de bank zitten! Wees lief voor je broertje! En voor jou en mij: Denk maar aan een blauwe schildpad.

Caro Kindercoach & begeleiding, voor een hulpvraag in onderwijs, opvoeding of ontwikkeling.