HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

logo caro kindercoach

Caro’s Column

Een column?! Ik weet niet eens hoe je het woord schrijft!

Toch is het woordbeeld me blijkbaar bijgebleven, want ik meen toch echt te weten dat er een ‘n’ achter de ‘m’ komt. Gelukkig hebben we Word met spellingcontrole en het groene boekje op het internet.

Als kindercoach/remedial teacher doe ik toch ook vaak alsof ik de dingen niet weet. “Tja, daar vraag je me wat zeg…”, zeg ik dan tegen het kind in kwestie. Ojéé! Denkt het kind (en de ouder die erbij zit, ziet zijn centen naar de haaien gaan), als deze mevrouw het niet weet, hoe moet het dan toch opgelost worden?

Het kind kijkt nog even naar zijn moeder, die glimlacht als een boer met kiespijn (daar zitten we dan) en hoopvol naar mij kijkt. Terwijl ik vervolg: “tsja, ik zou het echt niet weten…”. Ik doe alsof ik hard nadenk en kijk het kind hoopvol aan. Soms, zie je het kind dan ook beginnen met nadenken. Soms is het hardnekkiger en vraag ik: “heb jij misschien ideeën?” En warempel, die heeft hij! En de ideeën zijn vaak zo gek nog niet.

Vraag door op een idee, en je komt tot de oplossing van het probleem. Laat een kind zelf eens nadenken over zijn probleem, waarmee je niet alleen jullie band vergroot, maar ook het probleemoplossend vermogen van het kind stimuleert, wat ons soms overigens erg goed uitkomt ;)

Caro Kindercoach & begeleiding, voor een hulpvraag in onderwijs, opvoeding of ontwikkeling.