HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

foto 2 foto 3 foto 4 foto 5

fruit

Rust en regelmaat. Je hoort het vaak in combinatie met kinderopvang. Het is erg belangrijk voor kinderen. Een veilige omgeving waar ze weten hoe een dag in elkaar steekt. Waar ze mogelijkheden hebben om zich te ontplooien als individu en als onderdeel van een maatschappij (met andere kinderen waar ze mee mogen spelen).

Rust en regelmaat is ook het moment van even bij elkaar aan tafel zitten. De dag bespreken, mooie verhalen vertellen en natuurlijk met elkaar praten over “koetjes en kalfjes”. Het is ook het moment van fruit eten. Bij HOPPAS Kinderopvang vinden we fruit belangrijk. Het is gezond, natuurlijk, fris, en bovendien erg lekker. Ook is er voldoende variëteit in fruit om er voor te zorgen dat kinderen niet elke dag het zelfde krijgen.

Voor kinderen is het fruit moment aan tafel een echt rust moment. Even zitten, tot rust komen en luisteren en praten met de leidsters en andere kinderen. Voor de leidsters echter is het een prachtig moment om juist naar de ontwikkeling van de kinderen te kijken en om in te springen om wat er aan tafel gebeurt.

Welk fruit is rond, welke is groen of rood, wel fruit is het grootsts, het zoetst, het zachts etc. Maar ook, welk fruit groeit aan een boom/plant/of struik. Wie kan al abrikoos zeggen? Wie weet wat dit is. Hoeveel pitjes zitten er in de druif/appel/perzik. Etc.

Kortom ook een prachtig moment om allerlei leuke VVE oefeningen te doen en om uw kinderen te observeren. Ontwikkeling staat nooit stil en ook op de rustmomenten zijn onze leidsters bezig met de begeleiding en ontwikkeling van uw kinderen.