HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

foto foto1 foto2

Gastouder bijeenkomst

Gastouder bijeenkomst

Op zaterdag 25 augustus heeft HOPPAS Kinderopvang weer haar jaarlijkse gastouderdag georganiseerd. De doelstelling is altijd om in een gezellige omgeving met elkaar kennis te maken, bij te praten en eventueel nieuws te delen.

Dit keer zijn we naar de theetuin in Almkerk gegaan. Ruim 40 gastouders waren aanwezig om te genieten van de uitgebreide theetafel. Naast de zoetigheid en sandwiches waren natuurlijk ook de echte Engelse scones met jam en room van de partij. Zoals je mag verwachten op een theetafel waren er verschillende smaken Engelse theepotten die allemaal diverse keren gevuld moesten worden. Een heerlijke brunch.

Op de middag is er veel gesproken over de stand van zaken in gastouderland. De economische crisis wordt ook gevoeld door de gastouders. Kinderen komen over het algemeen minder uren en ouders zijn kieskeuriger geworden. Voor veel gastouders een reden om bijvoorbeeld zelf ook actief op zoek te gaan door middels van briefjes bij de supermarkten, marktplaats en met behulp van internetsites.
Verder is er gesproken over de woensdag en de vrijdag. Voor veel gastouders een vrije dag, maar moet je in deze tijd kinderen afwijzen als de ouders op een van die dagen opvang nodig hebben?
Ook is er gesproken over de digitale urendeclaratie. Ervaringen werden gedeeld en er zijn weer een aantal gastouders die het systeem gaan gebruiken. Bovendien zijn er een aantal suggesties gedaan waardoor het systeem nog beter kan worden. Die worden natuurlijk meegenomen.
Het was een gezellige en nuttige middag waarbij om 17:00 uur de laatste gastouders naar huis gingen om nog snel de laatste boodschappen voor het weekend te kunnen doen.

We kijken uit naar volgend jaar!