HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

nedcon

HKZ

Toen bekend werd dat Eveline den Hartog zou emigreren naar Singapore (voor 3 jaar) en Siebren Koek haar rol ging overnemen binnen de HOPPAS Kinderopvang organisatie moest er opnieuw gekeken worden naar de strategie en taakverdeling.
Eveline is altijd het financiële brein van de organisatie geweest, waarbij ze ook erg sterk is het brengen van structuur en werkwijzen. Bovendien is de pedagogisch geschoold. Siebren zijn sterke punten liggen meer op het vlak van communicatie en personeel. Samen een sterk team!

Hoe we dat echter precies vorm moesten geven, waarbij Eveline vanuit Singapore nog steeds een belangrijk deel van de financiële administratie doet, was een uitdaging. We hebben er voor gekozen om een externe adviseur op te schakelen die ons kon helpen met het bekijken van de huidige organisatie en die kon adviseren over de strategie naar de toekomst.

Van de organisatie Nedcon heeft Marcel de Lange ons het afgelopen jaar regelmatig geadviseerd. Eerst waren dit vooral gesprekken om meer inzicht te krijgen (beide) maar gaande weg kwamen we op het idee om de organisatie helemaal te bekijken met betrekking tot processen en bijbehorende formulieren etc. Dit werd gedaan conform de opzet van HKZ.

Siebren heeft op deze manier elke procedure “getoetst” en zodanig leren kennen. Mits nodig zijn ze ook verbeterd. Er zijn diverse nieuwe procedures geïntroduceerd en de meeste (interne) formulieren zijn opnieuw opgezet conform de HKZ standaard. Het is de ideale manier om een organisatie van onder tot boven te leren kennen en om de interne organisatie toekomst voorbereid te maken.

Het resulteerde ook direct in een mooi voordeel voor de ouders. Door de procesoptimalisaties en vernieuwingen in de administratieve organisatie kon HOPPAS Kinderopvang eind 2011 de tarieven praktisch gelijk houden voor de ouders.

Inmiddels is het traject afgerond en hebben we een keurig rapport gekregen. Voor HOPPAS Kinderopvang zijn de doelstellingen ruimschoots behaald. We hebben er bewust voor gekozen om niet te certificeren. Met een hoop zaken uit de HKZ procedure zijn we het niet eens en bovendien vinden we het weggegooid geld om voor 4000 euro een bordje aan de muur te mogen hangen. Wij denken dat we de best geoptimaliseerde processen hebben van de kinderopvangorganisaties in de regio. Onze tarieven bewijzen dat!

Voor het complete rapport klik hier.