HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

media ukkie award 2013 200x150

Ipad toppers!

De 5 beste Nederlandse apps voor peuters en kleuters van 2013

Op woensdag 17 april werd de Media Ukkie Award 2013 uitgereikt. De prijs voor de beste app voor peuters en kleuters ging naar de app (te) Gekke Dierentuin. De redactie biedt jou een overzicht van de 5 genomineerde apps met het commentaar van de jury, bestaande uit experts op het gebied van websites en apps voor kinderen.
De genomineerde apps (op alfabetische volgorde)

De drie biggetjes van Gottmer Uitgevers Groep
Uniek aan deze kinderboekenapp met het bekende verhaal is de combinatie van interactie met animaties en muziek. Je vindt er veel zoekopdrachten en verrassingen. Zo kunnen kinderen helpen met het bouwen van de huisjes van de biggetjes of ze juist samen met de wolf omver blazen.

De jury over De Drie Biggetjes: “De app is een prentenboek in 3D en erg mooi gemaakt. Sommige juryleden hadden zoiets nog niet eerder gezien. Het is een internationaal verhaal en de vertaling is goed gedaan. Ook prijzen we het feit dat je het tempo van de tekst die in beeld verschijnt kunt instellen. Deze app sprong er echt uit.”
Download de De Drie Biggetjes app (iOS)

Jokie van de Efteling
Jokie gaat in deze app als ontdekkingsreiziger op pad. Samen met zijn vriendinnetje Jet verkent hij de wereld in 8 spelletjes. Het kind speelt de spelletjes ontspannen. Er gelden geen regels, tijdslimiet of high scores.

De jury over Jokie: “Talig en uitdagend. We prijzen de voice-over, de tips voor ouders zijn een schoolvoorbeeld voor hoe het moet en we vonden het een groot voordeel dat je binnen de app kunt blijven.”
Download de Jokie app (Android en iOS)

Jop gaat eten van Heppi
Hoe kun je het avondeten leuker maken? Met “Jop gaat eten” helpt het kind Jop de Giraf met alle stappen rondom het avondeten, zoals: boodschappen doen, boodschappen opruimen, koken, tafeldekken, eten opscheppen, eten en de afwas doen. Dit alles gebeurt in een leuke en interactieve manier.

De jury over Jop gaat eten: “De jury vond dat de app een waardevolle insteek heeft en een mooie manier heeft gevonden om kinderen mee te nemen in het onderwerp 'eten'. Jop sluit aan op de eigen belevingswereld van jonge kinderen en geeft goede informatie voor ouders.”
Download de Jop gaat eten app (iOS)

Kenny van Kennisnet
Speel samen met de vogel Kenny 4 uitdagende spellen. Laat kinderen kennismaken met schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. De app is gratis.

De jury over Kenny: “Kenny geeft volgens de juryleden goede uitleg voor begeleiders en nodigt je uit meteen iets te gaan doen. Daardoor zit je vanaf het begin af aan in het spel.”
Download de Kenny app (Android en iOS)

(te) Gekke Dierentuin van Fleur van der Weel in samenwerking met Studio Kloek en Querido
(te) Gekke dierentuin is een interactief spel voor de iPad, waarin je jouw eigen dierentuin kunt vullen met gekke dieren die je zelf hebt samengesteld. Neem bij elk dier een (zelfverzonnen) naam of dierengeluid op en creëer zo je eigen (te) gekke dierentuin.

De jury over (te) Gekke Dierentuin: “Een heel fantasievol spel dat de creativiteit prikkelt.”
Download de (te) Gekke Dierentuin app (iOS)
Media Ukkies: doseer mediagebruik

De Media Ukkie Award werd uitgereikt aan het einde van de Media Ukkie Dagen, een campagne van Mediawijzer.net gericht op de mediaopvoeding van peuters en kleuters. Op de website Mediaukkies.nl vind je ook een 6 tips voor de mediaopvoeding van jonge kinderen. Zo staat er bijvoorbeeld een advies in over hoe lang je jonge kinderen met digitale media kunt laten spelen. Zo wordt geadviseerd dat kleuters zo’n 10 tot 15 minuten per keer mogen spelen, tot maximaal een uur per dag. Dus hoe leuk deze apps ook zijn, als opvoeder en leerkracht zul je de kinderen er niet te lang mee moeten laten spelen.