HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

kuikentjes (2) kuikentjes (1) achtertuin achtertuin2 137

kuikens

Het laatste thema van de peuterspeelzaal in Giessen staat in het teken van de boerderij(dieren). In de komende weken worden er allerlei activiteiten ondernomen die hierbij aansluiten.

Het is natuurlijk zo wie zo een thema dat leeft. Het boerenbedrijf is deze periode extra zichtbaar. Veel tractoren op het land, koeien in de wei en natuurlijk veel jonge dieren. Kortom als peuter kom je niet om het boerenleven heen.

Om het thema extra interessant te maken hebben de leidsters in Giessen gezorgd voor echte kuikens en een konijn op de peuterspeelzaal. In een mooi ruim hok zijn Lizze, Joy, Babetje en Juultje een ware belevenis voor de peuters. Het konijntje mag zelfs los op de groep lopen. Aan alles is gedacht door de leidsters. Warmte lampen, een rustige omgeving en natuurlijk voldoende water en voer.

In de weekenden zorgen de leidsters dat er elke dag iemand komt kijken bij de kuikens en het konijntje en dat ze altijd voldoende voer en water hebben.

Het is afwachten of het hennetjes of haantjes worden, maar de boer waar ze opgehaald zijn heeft beloofd dat ze allemaal eieren gaan leggen in de toekomst.

Na het thema worden de kuikens liefdevol opgenomen bij 8 andere kippen. In de achtertuin van een collega komen ze op een ruim groen “grasveld” dat is ingesloten door een bos en omringd door water. Een hek is hier niet nodig.

Ook het konijn krijgt een liefdevol definitief "huis".