HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

euro

nieuwe tarieven

Beste ouders/verzorgers,

Met het eind van 2012 in zicht willen HOPPAS Kinderopvang & oudercommissie u informeren over de nieuwe tarieven voor 2013.

Zoals u op de website heeft kunnen lezen is er uitvoerig met de oudercommissie gesproken over deze tarieven. In een periode waarbij alles voor iedereen duurder lijkt te worden, moet ook HOPPAS Kinderopvang haar tarieven verhogen.

De economische crisis zorgt voor stijgende kosten door algemene lastenverzwaring en de BTW verhoging. Daarnaast wordt HOPPAS Kinderopvang geconfronteerd met bijvoorbeeld hogere personele kosten (cao verplicht), verhoging van huren, verzekeringen etc.

Om als organisatie in 2013 gezond te blijven, moeten we ons tarief aanpassen. We volgen hierbij het advies wat door de branchevereniging wordt afgegeven. Dat is een verhoging van 3,6%.

Aangezien we er niet van houden om de prijzen te verhogen zonder daarvoor extra service te verlenen, hebben we een aantal nieuwe services toegevoegd.

Vanaf 1 januari 2013 zijn de koppelingskosten vanaf het derde kind in de gastouderopvang 0 euro. Bovendien worden de koppelingskosten per gezin berekend waardoor de teruggave van het Rijk voordeliger wordt voor een gezin met meer kinderen.

Voor de kinderdagopvang introduceren we een uurtarief waarbij het mogelijk wordt om per werkelijk afgenomen uur te betalen. Stel je hebt opvang nodig tot 14:00 uur, dan betaal je een ochtendblok (standaard tarief) plus 1 uur flexibel tarief. Je kunt je kind ook slechts 1 uurtje langs brengen als je even tijd voor jezelf nodig hebt of als je het belangrijk vindt dat je kindje optrekt met leeftijdgenootjes. Betalen voor wat je afneemt is voor HOPPAS Kinderopvang een uitdaging in de planning van het personeel maar we kijken er met vertrouwen naar uit.

Tot slot bieden onze peuterspeelzalen in Almkerk en Woudrichem ook voorpeuterse opvang! U kunt uw kindje dan eerder brengen, waardoor u een langere ochtend de handen vrij hebt. In de voorschoolse opvang wordt een combinatie gemaakt met het kinderdagverblijf op dezelfde locatie.

2013 wordt een jaar waarbij we scherp naar de kwaliteit kijken. Het pedagogisch beleid is herschreven en wordt uitgewerkt in werkplannen. De vaste teams gaan een volgende stap maken in professionalisering.

Ook de gastouderopvang wordt naar een hoger level getild.
Bovendien wordt 2013 een jaar met veel nieuwe uitdagende activiteiten voor de kinderen, ook in samenwerking met onze (nieuwe) partners.

We gaan er vanuit dat u begrip heeft voor de tariefsverhoging en hopen u in 2013 te laten ervaren wat verbetering van kwaliteit betekent!

Met vriendelijke groet, De Directie

zie voor de tarieven en de reactie van de oudercommissie de bestanden hieronder.
tevens is er een bestand met voorbeeldberekeningen toegevoegd.