HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

peuter verven 1 peuter verven 5

Ook de allerkleinsten mogen verven!

HOPPAS Kinderopvang werkt met verticale groepen. Vanuit het pedagogisch beleid vinden wij het belangrijk om kinderen met verschillende leeftijden met elkaar te leren omgaan. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat broertjes en zusjes bij elkaar in de groep kunnen zitten.

Aan de andere kant biedt een verticale groep extra uitdaging. Een baby kan lang niet alles wat een driejarige al kan. Wederom staat in ons pedagogisch beleid dat we ook de baby’s zo veel mogelijk betrekken bij de activiteiten. Met voorlezen is dat makkelijk, in de wipper of bij de leidster op schoot. Met dansen wordt het al lastiger, maar samen met de leidster (op de arm) is het erg leuk en zie je ook de baby’s echt genieten. Met kleuren, verven en plakken ontstaan er echte uitdagingen. En toch betrekken we natuurlijk alle kinderen hier in. Het ontdekken van nieuwe materialen en sensopatisch bezig zijn, is tenslotte voor elk kind belangrijk.

Vanuit ons UK & Puk programma, thema kunst aan de muur, heeft team Woudrichem een fantastisch schilderwerk gemaakt waarbij elk kindje een grote bijdrage heeft geleverd.
Voor de goede orde, de ouders hebben toestemming gegeven om deze foto's te plaatsen.