HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

nijntje

Ouderparticipatie

Op het kinderdagverblijf en op de peuterspeelzaal wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van uw kinderen op allerlei vlak. Via de peuterspeelzaal meer op een spelende manier en vanuit de dagopvang met een meer zorgende insteek worden er allerlei activiteiten aangeboden die de ontwikkeling stimuleren. Veel van die activiteiten zijn lang niet altijd even handig thuis te doen. Denk bijvoorbeeld aan verven (met je voeten) of activiteiten waarbij materialen gebruikt worden die je thuis niet altijd hebt.

U als ouder bent echter degene die het meeste bijdraagt aan de ontwikkeling van uw kinderen. U bent HET voorbeeld en u bent bepalend voor de bril waarmee uw zoon of dochter naar de wereld kijkt.

Vanuit zowel het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal zal er steeds vaker gevraagd worden om ook thuis te praten over het thema dat speelt bij de opvang. Dat kan zijn door een gesprekje aan de keukentafel, een boek voorlezen of bijvoorbeeld een kleurplaat samen maken. We vinden het belangrijk dat u weet waar we mee bezig zijn op de opvang en het is voor de ontwikkeling van uw kinderen ook goed om thuis ook over de thema’s te “praten”.

Een onderdeel dat ik tegenkwam op het internet wil ik nu al vast met u delen. Voor jonge kinderen waarschijnlijk erg leuk om samen met papa en/of mama te kijken.