HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

image foto image (1)

Stagiaires

HOPPAS Kinderopvang en de peuterspeelzaal begeleiden veel stagiaires. In het begin van de stages lopen ze mee op de groep en leren zodoende het vak kennen in de praktijk.

Gaandeweg de stage krijgen ze steeds meer eigen verantwoordelijkheid. We verwachten bijvoorbeeld steeds vaker dat ze meehelpen met het uitwerken van de thema's en het voorbereiden van leuke activiteiten.

Taal, emotionele ontwikkeling, motorische vaardigheden etc. worden verwerkt in de activiteiten. De stagiaires moeten ook steeds meer gaan observeren en hier over rapporteren. Die laatste twee gaan natuurlijk altijd in nauw overleg met de verantwoordelijke leidster.

Tegen het eind van de stages heb je volwaardige krachten die een echt onderdeel van het team zijn geworden.

Veel van onze vaste krachten zijn ook ooit stagiaire bij ons geweest. Het geeft de leidsters een prachtige kijk op waar we als HOPPAS voor staan en voor ons is het een prachtig middel om te bekijken wat voor leidsters we aannemen.

Op de foto's staan twee stagiaires die hun studie bijna hebben afgerond. Het is leuk om te zien hoe die twee dames een leuke activiteit organiseren en de kinderen op een positieve manier betrokken houden.