Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Nieuws

"Bij de geboorte ligt al vast welke unieke eigenschappen iemand heeft, die moeten alleen nog tot bloei komen.”

In de zomervakantie hebben we leuke gesprekken gehad met Mirjam Wolters van Stilla Maris. Zij verzorgt talentgesprekken met kinderen om kinderen bewust te laten worden van hun sterke eigenschappen en passies. Wanneer er over talenten wordt gesproken gaat het vaak over waar iemand goed in is of in uitblinkt. Wat niet zo bekend is, is dat het er bij talent juist om gaat wat iemand graag doet, waar hij/zij energie van krijgt en de tijd door vergeet. Wie met zijn of haar talenten bezig kan zijn bouwt aan veerkracht en zelfvertrouwen, en dat is nodig om te kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslag.

De gesprekken hebben geleid tot een groot enthousiasme. Om deze reden gaan we op onze buitenschoolse opvang in Woudrichem een hele week aan de slag met talentontwikkeling:

TALENTENWEEK OP DE BSO VAN 25 T/M 29 SEPTEMBER

Voorafgaand aan deze week starten we met een inspiratieavond voor de Hoppas BSO teams en de ouders. Tijdens deze avond leren leidsters en ouders zelf aan de slag te gaan met het ontdekken van talent in het kind. We hopen zoveel mogelijk ouders te bereiken. Het is zo waardevol als we kinderen al op jonge leeftijd kunnen laten ontdekken waar hun kracht ligt en wat het met ze doet als ze met hun talenten bezig zijn!

INSPIRATIEAVOND OP DINSDAG 19 SEPTEMBER VAN 19.45 TOT 22 UUR

Vervolgens gaan onze teams op de groepen aan de slag met diverse spellen, o.a. het spel ‘Schatgravers’ (bijgevoegd meer informatie over dit spel). Ook maken de kinderen mooie ‘tekeningen’ waarbij we talenten en passies gaan ontdekken. Hierbij komt het geven van complimenten aan de orde.

Tot slot sluiten we de week af met professionele pop-up talentgesprekken die afgenomen worden door Mirjam Wolters zelf en twee collega’s: Birgit van Oosterhout uit Breda en Marleen van Dijk uit Dordrecht

POP-UP KINDERTALENT GESPREKKEN OP VRIJDAGMIDDAG 29 SEPTEMBER

Er wordt alleen stilgestaan bij positieve dingen. Aan het einde van het gesprek gaat een kind met een talentenweb naar huis. “Het is zo mooi om te zien dat er voor sommige kinderen een wereld open gaat, dat ze ineens beseffen: wat kan ik eigenlijk veel en wat ben ik leuk!”

Deze gesprekken worden kosteloos aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden is wel nodig en kan tijdens de inspiratieavond of via de email.
De pop-up gaat uit van het netwerk van Kindertalentenfluisteraars en is ook toegankelijk voor kinderen die geen gebruik maken van kinderopvang.

We hopen dat ouders net zo enthousiast zijn als wij en we hopen alle ouders te verwelkomen op de inspiratieavond. Mocht u vragen hebben dan horen we dat graag.

Sluiten