HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Telefoon 0183 442662
Fax 0183 442265
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer 18043051

Nieuws

aanleg voortuin 004 aanleg voortuin 006 aanleg voortuin 008 aanleg voortuin 015

Tuinieren

Afgelopen week,op 8 mei, hebben het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal in Woudrichem samen gewerkt in onze voortuin. De ochtend is er flink geschoffeld, gewied, gaten gemaakt en plantjes gepland.

In de vier vakken is het de bedoeling dat een leuke uitdagende tuin ontstaat waar de peuters in mogen tuinieren. Een aantal vaste elementen zoals kruisbessen, rode & witte bessen en bamboe vormen de basis samen met de lavendel aan de buitenrand.

Daarnaast komt er een groentegedeelte met tomatenplanten, komkommerplanten en onder andere aubergines. Tussen deze groentes komen diverse kruiden planten te staan. Leerzame, lekkere en gezonde planten. Natuurlijk gaan we de geoogste groente en fruit gebruiken in onze leerkeuken.

We gaan ook proberen om of we zelf kalebassen kunnen kweken. Hoe groter hoe mooier natuurlijk! Het zou zomaar kunnen dat de oogst ergens in oktober zomaar is veranderd in enge koppen met een waxinelichtje.

Natuurlijk is er ook ruimte voor prachtige planten die van zaadje naar uitgebloeid ervaren kunnen worden. Binnen en buiten komen op die manier erg dicht bij elkaar. Binnen opkweken en verzorgen. Uit kale aarde een eerste sprietje ontdekken om vervolgens dat sprietje te zien groeien naar een kleine plant. Dat kleine plantje een keer verpotten, en uiteindelijk buiten in de tuin plaatsen om het daar te zien uitkomen als fantastische bloem. Uiteindelijk verwelkt ook die bloem weer. Een mooi onderwerp voor een thema, een rode draad over een langere periode.

We zijn voor dit jaar heel benieuwd of onze idee├źn allemaal werken en we staan zeer open voor goede adviezen of mooie stekjes.