Inloggen ouderportaal KDV/BSO Inloggen ouderportaal gastouderopvang +31 (0)183 44 2662 info@HOPPAS.nl
Waarom Hoppas?


HOPPAS Kinderopvang

Maasdijk 39
4284 VB Rijswijk (NB)

Fax: +31 (0)183 44 2265
Tel: +31 (0)183 44 2662
E-mail: info@HOPPAS.nl
Internet: www.HOPPAS.nl

Kvk nummer: 18043051

Over Hoppas

HOPPAS kinderopvang biedt in samenwerking met Pony Plezier paardrijlessen aan op de woensdagmiddag. Voor meer informatie informeer op kantoor.

http://www.pony-plezier.nl/

Kinderen die op onderstaande dagen naar onze buitenschoolse opvang in Woudrichem komen, kunnen gratis deelnemen aan de gym- en turnlessen in 't Rondeel in Woudrichem.

De gym- en turnlessen worden gegeven door deskundigen en vallen onder de bondscontributie middels anonieme leden.

De kinderen van HOPPAS zijn welkom op de volgende uren:
Maandag 15.30 tot 16.30 uur - 3 t/m 6 jaar
Maandag 16.45 tot 17.45 uur - 7 t/m 9 jaar
Donderdag 15.30 tot 16.30 uur - 5 t/m 7 jaar
Donderdag 16.30 tot 17.30 uur - 8 jaar en ouder

Om sport en bewegen een structurele plaats te geven op onze buitenschoolse opvang, werkt HOPPAS samen met het BeweegBuro. Een beweegspecialist zorgt voor een goed en gevarieerd beweegaanbod. Deze beweegspecialist is een intallig teamlid verantwoordelijk voor sport- en spelactiviteiten. Bij deze activiteiten staat het beweegplezier voorop. De kinderen die graag lekker willen bewegen, kunnen aan de activiteiten deelnemen, de kinderen die liever iets anders doen, blijven onder toezicht van een collega. Binnen een thema kan er gedurende een periode (4-6 weken) gewerkt worden middels een beweegrooster. Bijvoorbeeld clinic circus/acrogym, vervolgens clinic racketsporten, daarna een clinic freerunning.
Kijk eens op www.beweegburo.nl

HOPPAS is in samenwerking met AquaAltena te Andel en biedt zwemlessen aan tijdens de buitenschoolse opvang (BSO).

Bij AquaAltena leren de kinderen zwemmen volgens het Zwem ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma's.

Zwemles is in Nederland heel vanzelfsprekend. Dat is ook niet zo gek met al dat water om ons heen. Om veilig te zijn in en rond het water is het belangrijk om al op jonge leeftijd te leren zwemmen. Dat begint met het Zwem ABC, de drie nationale zwemdiploma’s A, B en C. Met het complete Zwem ABC op zak ben je waterveilig.

Maar zwemles is er natuurlijk niet alleen voor de veiligheid. Zwemmen is ook leuk én gezond. Water is toch het leukste speelgoed dat er is? Je kind plonst lekker in het zwembad, of spettert zonder zorgen in een tropisch zwemparadijs als hij het A, B en C zwemdiploma heeft gehaald.

Voor kinderen die bij HOPPAS in de opvang zitten op vrijdagmiddag van 12-18.15 uur, wordt de zwemles door HOPPAS vergoed. Er zijn dan dus naast de kosten voor de BSO, geen extra kosten verbonden aan de zwemles. Over het volledige bedrag ontvangt u de Kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Voor kinderen die slechts drie uur in de opvang zitten op maandag- of vrijdagmiddag gelden extra kosten per zwemles van 6 euro.

Zowel op maandag als op vrijdag worden lessen met diverse zwemniveaus aangeboden. HOPPAS verzorgt het vervoer naar het zwembad en blijft ter ondersteuning en stimulans voor de kinderen aanwezig. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

De Algemene Muziek Vorming (AMV) wordt aangeboden door de Muziekschool Woudrichem voor kinderen van 5 tot 9 jaar.

Gitaarles, drukles, zangles of toch vioolles?
Geen idee of je muziek leuk vindt of welk instrument nu het allerleukst is? AMV is de ideale manier voor jou om kennis te maken met allerlei verschillende muziekinstrumenten en perfect om het instrument te kiezen dat het best bij jou past! Iedere les wordt een muziekinstrument (of groep instrumenten) door de muziekdocent gepresenteerd en er wordt natuurlijk ook heel veel gespeeld!

Het volgende komt aan de orde:
zang / piano / drums / trompet / gitaar / viool / blokfluit / latin percussie / basgitaar elektrisch / keyboard

In totaal zijn er 10 lessen van 45 minuten. Voor kinderen die op woensdag in de opvang zitten bij HOPPAS zijn er geen kosten aan verbonden.

AMV gaat meerdere keren per jaar van start.

HOPPAS Kinderopvang heeft diverse partners met wie ze samen huiswerkbegeleiding aanbiedt.

· Wat is eigenlijk huiswerkbegeleiding en waarvoor heb je het nodig?
Nou, ten eerste leer je op de begeleiding je huiswerk goed in te plannen, zodat er geen dingen worden overgeslagen en je leert ook op tijd te beginnen met leren voor je toetsen. Ook word je van ieder leervak overhoord, of het nou een toets betreft of niet. Als de stof er onvoldoende in zit krijg je tips en aanwijzingen om het wel te laten lukken. Ook je maakwerk wordt goed begeleid en als je dingen moeilijk vindt kijken we er samen even naar. Maar het blijft jouw huiswerk en jij bent er zelf verantwoordelijk voor.

· Wat voor voordelen heeft huiswerkbegeleiding?
Het belangrijkste is, denk ik, dat je een ruggesteuntje krijgt bij het leren. Een stok achter de deur kan al heel veel uitmaken, zodat je niet in de verleiding komt om je tijd te gaan zitten vergamen of verfacebooken (mooie woorden, niet?), maar verder krijg je ook tips over de beste manier om dingen te leren en bij de meeste vakken kan ik je inhoudelijk ook helpen. Maar het allermooiste is natuurlijk dat je klaar bent als je naar huis gaat! Kun je daar toch nog gaan gamen, of sporten natuurlijk.

Heeft u interesse? Vraag ernaar bij HOPPAS.

De bibliotheek speelt een belangrijke rol in de kinderopvang. 'BoekStart in de kinderopvang' is een initiatief van de bibliotheek. In samenwerking wordt een rijke en stimulerende leesomgeving gecreëerd voor jonge kinderen van 0-4 jaar. Voorlezen en leesbevordering nemen een vaste plek in op onze ukkie- en peutergroepen. De bibliotheek zorgt voor een startcollectie geschikte boekjes. Op onze locatie in Woudrichem hebben we onze eigen bibliotheek; op de andere locatie wordt een aantrekkelijke leeshoek gecreëerd. Ouders worden betrokken bij de leesbevordering en zij worden bekend gemaakt met de mogelijkheden van de bibliotheek.

In ons pand in Woudrichem zit onze zeer gewaardeerde partner Krachtenspel, een speltherapeut.

Speltherapie is een vorm van kinderpsychotherapie voor kinderen van 3 tot 12 jaar die (tijdelijk)
zijn vastgelopen in hun ontwikkeling.

Als speltherapeut helpt Jose het kind spelenderwijs met de dingen die het moeilijk vindt en hem of haar belemmeren in de ontwikkeling.

Spelen is voor een kind gewoon, door spelen verwerkt het de dingen die hem/haar dagelijks bezighouden of overkomen. Meestal is dit samen met de steun van de volwassenen en kinderen
in de directe omgeving voldoende om verder te kunnen. Soms is er meer nodig: een professional
die door speciale methodieken het kind laat ervaren en beleven dat bijvoorbeeld vervelende,
pijnlijke gebeurtenissen minder pijnlijk worden als er iets anders voor in de plaats komt of dat
het kan helpen als je je er eens flink boos of verdrietig over maakt.

Voor meer informatie over speltherapie kijk ook eens op deze website.

Informatie
Josee van Braam, speltherapeut


Baljuw 1
4285 TE Woudrichem

T: 06-57090107 of E: krachtenspel@hotmail.com

HOPPAS werkt samen met onderwijsorthopedagoog Ivon Jacobs. Zij verzorgt ook hoogwaardige huiswerkbegeleiding op jaar locatie in Sleeuwijk.

Ivon Jacobs is ruim 30 jaar werkzaam (geweest) als leerkracht, R.T.er en I.B.er in het regulier en speciaal basisonderwijs. Ze heeft orthopedagogiek gestudeerd met als richting onderwijsorthopedagogiek.Zij weet als geen ander dat er voor het onderwijs een belangrijke taak ligt in de signalering en begeleiding van kinderen met NLD. Sinds augustus 2012 is Ivon gecertificeerd MatriXcoach.

MatriXcoaching is een krachtige methode om verschillende problemen op het gebied van plannen, structuur aanbrengen, orde scheppen in het chaoshoofd, maar ook emotionele problemen aan te pakken.
Naast de specialisatie NLD kunt u hier ook terecht voor:
- leerstoornissen of leerproblemen
- emotionele problemen (angsten, boosheid en agressie, negatief zelfbeeld)
- opvoedingsproblemen

Kijk hier voor ook op de website

Informatie
Yvon Jacobs
www.nld.nu/index.html
ijacobs@nld.nu / T. 06 17378631

Sluiten