gastouderopvang

Gastouderopvang

Gastouderopvang staat voor kleinschalig, een huiselijke sfeer en voor maximaal 6 kinderen met altijd hetzelfde, bekende en vertrouwde gezicht. Gastouders zijn gediplomeerd op het gebied van zorg en welzijn, beschikken over kinder-EHBO, hebben een huis dat veilig is en dat aan wettelijke eisen voldoet. HOPPAS gastouderopvang wil haar gastouders de beste voorwaarden en ondersteuning bieden en zodoende de kleinschaligheid en persoonlijke benadering in ons plaatselijke gebied handhaven.

Kleinschalig- maximaal 5 andere kindjes in de opvang

Kleinschalig

Maximaal 5 andere kindjes in de opvang

huisselijke sfeer

Huiselijk

Kinderopvang in de woonkamer

Professioneel- gediplomeerd en gecontroleerd

Professioneel

Gediplomeerd en gecontroleerd

Zekerheid- het grootste bureau van Altena waarbij noodvang geregeld kan worden

Zekerheid

Het grootste bureau van Altena waarbij noodvang geregeld kan worden

9559c29b98b74d1c28029748244b0dffb0b1f0d0

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is 20 jaar geleden ontstaan voor ouders met onregelmatige werktijden zoals in de verpleging. Echter is gastouderopvang ondertussen uitgegroeid tot een gelijkwaardige vorm van kinderopvang met een gewaarborgde kwaliteit. Gastouderopvang kan een weloverwogen keuze zijn; een opvangvorm die het beste past bij jouw gezinssituatie.

De bemiddelingsmedewerker

De bemiddelingsmedewerker werft de gastouders. Zij onderhoudt het contact en verzorgt de bemiddeling indien een vraagouder zich aanmeldt. De medewerker blijft constant ondersteunen. Twee keer per jaar vindt er een officiele evaluatie plaats. HOPPAS is een actief gastouderbureau. Dat betekent dat zij constant in contact staat met haar gastouders en regelmatig bij hen op bezoek gaat tijdens de opvang. Op deze manier waarborgt zij de kwaliteit van kinderopvang.

765077c4eea0c60b26812af760f1aa43adf23218
e0d40bc629841d7d625c7ec7a8e25ca5b24b4712

De koppeling

De bemiddelingsmedewerker plant een afspraak tussen een geschikte gastouder en de vraagouder. Wanneer beide partijen enthousiast zijn, vindt er een koppelingsgesprek plaats. Hierin worden afspraken tussen gast- en vraagouder en gastouderbureau vastgelegd op papier Na de afspraak inventariseert de bemiddelingsmedewerker of beide partijen enthousiast zijn. Wanneer een koppeling tot stand komt, worden afspraken tussen gast- en vraagouder en gastouderbureau vastgelegd op papier.

Icoon van het Hoppas schaap
8,2 Na 159 beoordelingen van 55 locaties in de afgelopen 365 dagen

Een opvang in huiselijke sfeer waar alle ruimte voor de kindjes is om te spelen en te ontdekken maar ook om te rusten, waar je je welkom voelt.

Zeer kindvriendelijk, kleinschalige kinderopvang

Hoppas schaap mascotte