gastouderopvang

Gastouderopvang

Gastouderopvang staat voor kleinschalig, een huiselijke sfeer en voor maximaal 6 kinderen met altijd hetzelfde, bekende en vertrouwde gezicht. Gastouders zijn gediplomeerd op het gebied van zorg en welzijn, beschikken over kinder-EHBO, hebben een huis dat veilig is en dat aan wettelijke eisen voldoet. HOPPAS gastouderopvang wil haar gastouders de beste voorwaarden en ondersteuning bieden en zodoende de kleinschaligheid en persoonlijke benadering in het land van Heusden en Altena handhaven.

Kleinschalig- maximaal 5 andere kindjes in de opvang

Kleinschalig

Maximaal 5 andere kindjes in de opvang

huisselijke sfeer

Huiselijk

Opvang in een huiselijke sfeer

Professioneel- gediplomeerd en gecontroleerd

Professioneel

Gediplomeerd en gecontroleerd

Zekerheid- het grootste bureau van Altena waarbij noodvang geregeld kan worden

Zekerheid

Het grootste bureau van Altena waarbij noodopvang geregeld kan worden

9559c29b98b74d1c28029748244b0dffb0b1f0d0

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is 25 jaar geleden ontstaan voor ouders met onregelmatige werktijden zoals in de verpleging. Echter is gastouderopvang ondertussen uitgegroeid tot een gelijkwaardige vorm van kinderopvang met een gewaarborgde kwaliteit. Gastouderopvang kan een weloverwogen keuze zijn; een opvangvorm die het beste past bij jouw gezinssituatie.

De bemiddelingsmedewerker

De bemiddelingsmedewerker werft de gastouders. Zij onderhoudt het contact en verzorgt de bemiddeling indien een vraagouder zich aanmeldt. De medewerker blijft constant ondersteunen. Twee keer per jaar vindt er een officiële evaluatie plaats. HOPPAS is een actief gastouderbureau. Dat betekent dat zij constant in contact staat met haar gastouders en regelmatig bij hen op bezoek gaat tijdens de opvang. Op deze manier waarborgt zij de kwaliteit van kinderopvang.

765077c4eea0c60b26812af760f1aa43adf23218
e0d40bc629841d7d625c7ec7a8e25ca5b24b4712

De koppeling

De bemiddelingsmedewerker plant een afspraak tussen een geschikte gastouder en de vraagouder. Wanneer beide partijen enthousiast zijn, vindt er een koppelingsgesprek plaats. Hierin worden afspraken tussen gast- en vraagouder en gastouderbureau vastgelegd. Na de afspraak inventariseert de bemiddelingsmedewerker of beide partijen enthousiast zijn. Wanneer een koppeling tot stand komt, worden afspraken tussen gast- en vraagouder en gastouderbureau vastgelegd.

Icoon van het Hoppas schaap
8,2 Na 159 beoordelingen van 55 locaties in de afgelopen 365 dagen

Een opvang in huiselijke sfeer waar alle ruimte voor de kindjes is om te spelen en te ontdekken maar ook om te rusten, waar je je welkom voelt.

Zeer kindvriendelijk, kleinschalige kinderopvang

Veelgestelde vragen

  • Wie zijn er in het huis als mijn kind er is?
    • Bij gastouderopvang draait je kind mee met het gezin van de gastouder. Huisgenoten, waaronder de eigen kinderen, kunnen dus aanwezig zijn tijdens de opvang. Alle gezinsleden boven de 17 jaar (die tijdens de opvang aanwezig kunnen zijn) worden door het gastouderbureau gescreend middels een VOG.

  • Op welke feestdagen is HOPPAS Kinderopvang gesloten?
    • -Nieuwjaarsdag

      -Tweede paasdag

      -Koningsdag

      -Vanaf 2010 één keer per 5 jaar op 5 mei

      -Hemelvaartsdag

      -Tweede pinksterdag

      -Eerste kerstdag

      -Tweede kerstdag

  • Hoe kan ik inloggen op Konnect (het ouderportaal)?
    • Ongeveer zes weken voor start van het contract ontvang je via de mail inloggegevens voor Konnect. Je gebruikersnaam hiervoor is je e-mail adres. Het wachtwoord staat in de mail. de URL is hoppas.ouderportaal.nl.

  • Mijn kindje is ziek. Wat gebeurd er met de opvang dag?
    • Als je kindje ziek thuis blijft van de opvang, komt deze dag te vervallen.

  • Wat nou als mijn kindje ziek wordt?
    • Zieke kinderen met koorts vanaf 38 graden blijven in principe thuis om beter te worden (volgens GGD richtlijnen). Dit is ook als zodanig opgenomen in de formulieren en overeenkomsten. Echter hebben sommige gastouders in bepaalde gevallen mogelijkheden om toch op te vangen. In goed overleg met de vraagouder(s) kan een gastouder hier dus flexibeler in zijn.

  • Hoe weet ik dat de gastouder doet wat ik wil?
    • Onze gastouders werken volgens en pedagogisch werkplan en hebben een vaste dagindeling. Daarnaast worden er duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd tussen vraag- en gastouders. Middels een schriftje en Konnect worden ouders op de hoogte gehouden van de opvang. Bemiddelingsmedewerkers en GGD komen regelmatig langs bij de gastouder. Zowel gast- als vraagouder kunnen ondersteuning vragen van de bemiddelingsmedewerkers om open over de opvang te kunnen praten.

  • Waar moet mijn huis aan voldoen?
    • Wanneer de gastouderopvang plaats vindt in het eigen huis, moet het nog wel voldoen aan de veiligheid die gesteld wordt in de Wet Kinderopvang. Het huis wordt gecontroleerd door onze bemiddelingsmedewerkers middels de Risico-Inventarisatie. Met name hoge risico's moeten aangepakt worden. Denk hierbij aan het afschermen van een vijver, traphekjes, dichte keukenkastjes en het aanbrengen van rookmelders.

  • Doet een nanny ook huishoudelijke taken?
    • De huishoudelijke taken horen oorspronkelijk niet tot de taken van de nanny. Elke situatie is echter verschillend en kan in overeenstemming verschillende taken met zich meebrengen. Als de nanny ontbijt met de kinderen, ruimt zij ook de tafel af en kleed zij de kinderen aan. In de meeste gevallen is het mogelijk dat de nanny de oudste naar school brengt en tijdens het slaapje van de jongste kleine huishoudelijke taken uitvoert. De zorg voor de kinderen staat altijd voorop!

Hoppas schaap mascotte