HOPPAS Woudrichem

Ons pand in Woudrichem is meer dan kinderopvang alleen en naast een optimale samenwerking tussen kinderdagverblijf, peutergroepen en buitenschoolse opvang, wordt er ook samengewerkt met vele partners waaronder pedagogen en logopedisten en sport- en muziekverenigingen.
Het pand heeft aparte ruimtes voor gym, bibliotheek, restaurant met leerkeuken en knutselruimtes. De buitenruimte is natuurlijk en uitdagend voor alle leeftijden.

Ukkiegroep
De ukkiegroep bevindt zich in een eigen rustige vleugel van het pand met een ruime buitenruimte met terras. Er zijn diverse slaaplamers waardoor de allerkleinsten rustig kunnen slapen. Daarnaast bieden we 'buitenbedjes' aan. Met toestemming van de ouders slaapt het kindje buiten in een speciaal bedje. Buiten slapen is erg gezond; goed voor de luchtwegen en weerstand van het kindje.

Dreumesgroep
De dreumessen delen een vleugel met de peutergroep, waarbij naast de eigen groepsruimte om beurten gebruik gemaakt kan worden van de gezamenlijke ‘hal’. De dreumessen hebben een eigen aansluitende buitenruimte maar kunnen ook gebruik maken van het ‘grote’ plein aan de voorkant.

Peutergroep
De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep op de benedenverdieping, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden op de bovenverdieping van het pand. Door middel van een veilige trap voor peuters gaan zij elke dag naar buiten. Op de bovenverdieping wordt gebruik gemaakt van de leerkeuken en is er een aparte beweegruimte beschikbaar. Peuters vanaf 3 jaar kunnen een ochtend terecht op de peuteracademie en er is een ruim lokaal dat wordt gebruikt voor extra (VVE)begeleiding.

Buitenschoolse opvang
De BSO-ers hebben de gehele bovenverdieping tot hun beschikking. Er zijn hier ontzettend veel mogelijkheden; lange tafels voor spel en (knutsel)activiteiten, leerkeuken, bioscoop, bibliotheek, airhockey- en voetbaltafel. De kinderen zijn mede zelf verantwoordelijk voor de inrichting. De BSO-ers kunnen gebruik maken van de buitenruimte en kunnen zich inschrijven voor vele activiteiten met partners; o.a. zwem-, dans-, paardrij- en/of gymles.

De BSO kinderen worden vervoerd door middel van BSO-bussen, een elektrische bus en een Zafira.

Praktische informatie

HOPPAS Woudrichem: Baljuw 1, 4285 TE in Woudrichem

Opvangvormen

Dagopvang (LRK nummer:222379248 ): Ukkiegroep, dreumesgroep en peutergroep

  • De ukkiegroep bestaat uit maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 1,5 jaar oud.
  • De dreumesgroep bestaat uit maximaal 11 kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar oud.
  • De peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar oud. De groep draait op de ochtenden een actief peuter-activiteitenprogramma. Op de middag is er rust en gaan sommige kinderen nog slapen.

De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden.

Buitenschoolse opvang (LRK nummer216062081 ): Buitenschoolse opvang
Er zijn twee leeftijdsgroepen: 4-7 jaar en 7-12 jaar. Elke groep maakt gebruik van een ruimte die is afgestemd op de leeftijd. Tot en met 7 jaar is de groepsgrootte maximaal 20 kinderen. Tot en met 12 jaar is dat 30 kinderen.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties en studiedagen bieden we vakantieopvang aan middels onze vakantieclub voor 4 t/m 12 jaar.

Tussenschoolse opvang
HOPPAS Woudrichem verzorgt de tussenschoolse opvang op BS Oudendijk.

Openingstijden

Onze locatie in Woudrichem is geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Verlengde opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk.

Hoppas schaap mascotte