HOPPAS Woudrichem

Ons pand in Woudrichem is zeer ruim opgezet en de vele raampartijen zorgen voor veel lichtinval op de groepen. Het pand heeft aparte ruimtes voor gym, bibliotheek, leerkeuken en knutselruimtes. Dit biedt veel mogelijkheden en uitdaging voor kinderen van alle leeftijden. De enorme buitenruimte loopt helemaal rondom het pand met aan de achterkant twee afgesloten buitenruimtes; voor de ukkie- en de dreumesgroep. De buitenruimte aan de voorkant is deels verhard, deels 'sportveld' en deels natuurtuin. Genoeg uitdaging dus!

Ukkiegroep
De ukkiegroep bevindt zich in een eigen vleugel met een aansluitende buitenruimte met terras en gras. De ruimte is huiselijk ingericht en biedt rust en eenheid. Er zijn vier knusse open slaapkamers aan een halletje grenzend aan de groepsruimte. Voor kinderen die moeilijker in slaap vallen, hebben we bedjes op de groep. Daarnaast bieden we 'buitenbedjes' aan. Buiten slapen is erg gezond; goed voor de luchtwegen en weerstand van het kind.

Dreumesgroep
De dreumessen delen een vleugel met de peutergroep, waarbij naast de eigen groepsruimte om beurten gebruik gemaakt kan worden van de gezamenlijke ‘hal’. De dreumessen hebben een eigen aansluitende buitenruimte maar kunnen ook gebruik maken van het ‘grote’ plein aan de voorkant.

Peutergroep
De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep op de benedenverdieping, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden op de bovenverdieping van het pand. Door middel van een veilige trap voor peuters gaan zij elke dag naar buiten. Op de bovenverdieping wordt gebruik gemaakt van de leerkeuken en is er een aparte beweegruimte beschikbaar. Er is ook een ruim lokaal dat wordt gebruikt voor extra (VVE) begeleiding.

Buitenschoolse opvang
De BSO-ers hebben de gehele bovenverdieping tot hun beschikking. Er zijn hier ontzettend veel mogelijkheden; lange tafels voor spel en (knutsel)activiteiten, leerkeuken, bioscoop, bibliotheek, airhockey- en voetbaltafel. De kinderen zijn mede zelf verantwoordelijk voor de inrichting. De BSO-ers kunnen gebruik maken van de buitenruimte en kunnen zich inschrijven voor vele activiteiten met partners; o.a. zwem-, dans- en/of gymles.

De BSO kinderen worden vervoerd door middel van BSO-bussen en een elektrische bus.

Praktische informatie

HOPPAS Woudrichem: Baljuw 1, 4285 TE in Woudrichem

Opvangvormen

Dagopvang (LRK nummer: 222379248 ): Ukkiegroep, dreumesgroep en peutergroep

  • De ukkiegroep bestaat uit maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 1,5 jaar oud.
  • De dreumesgroep bestaat uit maximaal 11 kinderen van 1,5 - 2,5 jaar oud.
  • De peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 - 4 jaar oud. De groep draait op de ochtenden een actief peuter-activiteitenprogramma. Op de middag is er rust en gaan sommige kinderen nog slapen.

De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden.

Buitenschoolse opvang (LRK nummer 216062081 ): Buitenschoolse opvang
Er zijn drie leeftijdsgroepen: 4-7 jaar, 7-12 jaar en een 4-12 jaar. Elke groep maakt gebruik van een ruimte die is afgestemd op de leeftijd.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties en studiedagen bieden we vakantieopvang aan voor kinderen van 4 - 12 jaar.

Openingstijden

Onze locatie in Woudrichem is geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Vervroegde opvang vanaf 6.45 uur is mogelijk.

Hoppas schaap mascotte