HOPPAS Almkerk

In Almkerk worden de kinderen opgevangen in onze eigen 'kinderopvangvleugel' binnen het sociaal centrum 't Verlaat. De ruimtes zijn knus maar modern en multifunctioneel ingericht met een aansluitende buitenruimte rondom. Voor onze allerkleinste kinderen tot 1,5 jaar is er een extra unit geplaatst als voorbereiding op de Brede School Almkerk.

Op de groepen 0-4 jaar bieden we naast het binnen slapen ook 'buitenbedjes' aan. Naar wens van de ouders slaapt het kindje buiten in een speciaal bedje. Buiten slapen is erg gezond; goed voor de luchtwegen en weerstand van het kind.

Binnenkort wordt er gestart met de bouw van de Brede School. HOPPAS Kinderopvang betrekt deze Brede School met al haar groepen. We kijken erg uit naar deze nieuwe, mooie locatie! Help jij ons mee met het bedenken van een leuke naam? https://youtu.be/wloxhA5zU9o

Ukkiegroep
De ruimte is knus ingericht en voorzien van twee aparte slaapkamers. Er is een mooie raampartij met uitzicht op het schoolplein van talentenschool De Almgaard. Er zijn hoge wippers waardoor de allerjongste kinderen toch gezellig mee aan tafel kunnen. De hoge box is voor de allerkleinste kinderen en de lage box is voor de kinderen die beginnen te staan.

Dreumesgroep

De dreumesruimte is ruim opgezet en heeft twee aansluitende slaapkamers en een aangrenzende eigen buitenruimte. De ruimte is uitdagend ingericht waarbij ook handpop 'Puk' een mooi eigen huisje heeft. We kunnen met zijn allen aan tafel aan de hoge tafels met banken, maar er is ook een lage tafel met lage stoeltjes waar ook gespeeld en geknutseld kan worden. De snoezelruimte is voorzien van zachte stapel/speelblokken en een zachte ondergrond.

Peutergroep
De twee peuterruimtes zijn voorzien van hoge tafels met hoge stoelen maar beschikken ook over lage tafels met lage stoelen. Ook de kring wordt gevormd met lage krukken. Er zijn diverse speelhoeken en er is een aansluitende uitdagende buitenruimte.

De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden. Peuters vanaf 3 jaar kunnen een ochtend terecht op de peuteracademie.

Buitenschoolse opvang
De BSO-ers 4 t/m 7 jaar maken gebruik van de peuterruimte en beschikken over leuke speelhoeken en een aansluitende buitenruimte. Er zijn voldoende mogelijkheden voor spel en (knutsel)activiteiten. De BSO kan ervoor kiezen om op het schoolplein van Basisschool De Almgaard te spelen.

De 7+ club wordt opgevangen in een extra groot lokaal van Basisschool De Almgaard en maken ook gebruik van de buitenruimte daar. De helft van het lokaal is speciaal ingericht voor onze oudere kinderen.

De kinderen kunnen zich inschrijven voor vele activiteiten met partners; o.a. zwem-, dans-, paardrij- en/of gymles. De BSO kinderen worden vervoerd door middel van BSO-bussen, een elektrische bus en een Zafira.

Praktische informatie

HOPPAS Almkerk, ‘t Verlaat 1, 4286 DB in Almkerk

HOPPAS Almkerk in de basisschool, Knotwilg 2, 4286 DE in Almkerk

Opvangvormen

Dagopvang (LRK nummer: 168582259): Ukkiegroep,

Dagopvang (LRK nummer: 877326496): Dreumesgroep en peutergroep

  • De ukkiegroep bestaat uit maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 1,5 jaar oud.
  • De dreumesgroep bestaat uit maximaal 15 kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar oud.
  • De peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar oud. De groep draait op de ochtenden een actief peuter-activiteitenprogramma. Op de middag is er rust en gaan sommige kinderen nog slapen.

Buitenschoolse opvang 4+ in 'T Verlaat (LRK nummer: 144494899)

Buitenschoolse opvang 7+ in De Almgaard (LRK nummer: 218817101)

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 4-7 jaar en 7-12 jaar. Elke groep maakt gebruik van een ruimte die is afgestemd op de leeftijd. Tot en met 7 jaar is de groepsgrootte maximaal 20 kinderen. Tot en met 12 jaar is dat 30 kinderen. Beide groepen maken ook gebruik van andere ruimtes binnen het sociaal centrum, waaronder de gymzaal.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties en studiedagen bieden we vakantieopvang aan middels onze vakantieclub voor 4 t/m 12 jaar.

Tussenschoolse opvang
HOPPAS Almkerk verzorgt de tussenschoolse opvang op D’Uijlenborch.

Openingstijden

Onze locatie in Almkerk is geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Verlengde opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk.

Hoppas schaap mascotte