HOPPAS Almkerk

Op dit moment wordt er gestart met de bouw van de Brede School in Almkerk. HOPPAS Kinderopvang betrekt deze Brede School met al haar groepen. Aangezien de Brede School gebouwd wordt op onze huidige locatie, zijn onze groepen tijdelijk verhuisd naar luxe units op het schoolplein van talentenschool De Almgaard en naar basisschool 'd Uylenborch. We zijn trots op de mogelijkheden die deze locaties bieden en onze eigen sfeer is uiteraard meeverhuisd.

Ukkiegroep
De ruimte bij de Almgaard is knus ingericht en voorzien van twee aparte slaapkamers. Er is een mooie raampartij met uitzicht op het schoolplein van talentenschool De Almgaard. Er zijn hoge wippers waardoor de allerjongste kinderen toch gezellig mee aan tafel kunnen. De hoge box is voor de allerkleinste kinderen en de grondbox is voor de kinderen die beginnen te staan.

Dreumesgroep

De dreumesruimte bevindt zich op de bovenverdieping van de units. De ruimte is uitdagend ingericht waarbij ook handpop 'Puk' een mooi eigen huisje heeft. We kunnen met zijn allen aan tafel aan de hoge tafels met banken, maar er is ook een lage tafel met lage stoeltjes waar ook gespeeld en geknutseld kan worden.

Peutergroep
De twee peuterruimtes zijn voorzien van hoge tafels met hoge stoelen maar beschikken ook over lage tafels met lage stoelen. Ook de kring wordt gevormd met lage krukken. Er zijn diverse speelhoeken op de groep en op het schoolplein van de basisschool is (tijdelijk) een aparte buitenruimte voor onze kinderen.

De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden. Peuters vanaf 3 jaar kunnen een ochtend terecht op de peuteracademie.

Buitenschoolse opvang
De BSO-ers 4 t/m 7 jaar maken gebruik van de peuterruimte en beschikken over leuke speelhoeken en een aansluitende buitenruimte. Er zijn voldoende mogelijkheden voor spel en (knutsel)activiteiten. De BSO speelt op het schoolplein van de basisschool.

De 7+ club wordt opgevangen in een extra groot lokaal van talentenschool De Almgaard en maken ook gebruik van de buitenruimte daar. De helft van het lokaal is speciaal ingericht voor onze oudere kinderen.

De kinderen kunnen zich inschrijven voor vele activiteiten met partners; o.a. zwem-, dans- en/of gymles. De BSO kinderen worden vervoerd door middel van BSO-bussen, een elektrische bus en een Zafira.

Op de locatie van basisschool 'd Uylenborch hebben we een BSO met mooie mogelijkheden. Denk daarbij aan de gymzaal, een uitdagende buitenruimte en veel verschillende mogelijkheden om voor de kinderen in de school een leuke (mid)dag te verzorgen.

Praktische informatie

HOPPAS Almkerk in de basisschool, Knotwilg 2, 4286 DE in Almkerk

HOPPAS Almkerk 'd Uylenborch in de basisschool, De borchgravestraat 54, 4286 BN in Almkerk

Opvangvormen

Dagopvang (LRK nummer: 877326496): Ukkiegroep, Dreumesgroep en Peutergroep

  • De ukkiegroep bestaat uit maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 1,5 jaar oud.
  • De dreumesgroep bestaat uit maximaal 15 kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar oud.
  • De peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar oud. De groep draait op de ochtenden een actief peuter-activiteitenprogramma. Op de middag is er rust en gaan sommige kinderen nog slapen.

Buitenschoolse opvang in De Almgaard (LRK nummer: 218817101)

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 4-7 jaar en 7-12 jaar. Elke groep maakt gebruik van een ruimte die is afgestemd op de leeftijd. Tot en met 7 jaar is de groepsgrootte maximaal 20 kinderen. Tot en met 12 jaar is dat 30 kinderen. Beide groepen maken ook gebruik van andere ruimtes binnen de school, waaronder het plein en de gymzaal.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties en studiedagen bieden we vakantieopvang aan middels onze vakantieclub voor 4 t/m 12 jaar.

Buitenschoolse opvang in 'd Uylenborch (LRK nummer: 165721546)
Op deze locatie zijn er twee groepen: 4-7 jaar en 7-12 jaar. De groepen maken gebruik van de ruimtes van school, inclusief het speellokaal, de buitenruimte, en diverse andere ruimtes. Tot en met 7 jaar is de groepsgrootte maximaal 20 kinderen. Tot en met 12 jaar is dat 30 kinderen.

Openingstijden

Onze locaties in Almkerk zijn geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Verlengde opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk.

voor de BSO's geldt dat deze zijn gesloten als de scholen open zijn.

Hoppas schaap mascotte