HOPPAS Almkerk

Op dit moment wordt er gestart met de bouw van de Brede School in Almkerk. HOPPAS Kinderopvang betrekt deze Brede School met al haar groepen. Aangezien de Brede School gebouwd wordt op onze huidige locatie, zijn onze groepen tijdelijk verhuisd naar luxe units op het schoolplein van talentenschool De Almgaard en naar basisschool 'd Uylenborch. We zijn trots op de mogelijkheden die deze locaties bieden en onze eigen sfeer is uiteraard meeverhuisd.

Ukkiegroep
De ruimte bij de Almgaard is knus ingericht en voorzien van twee aparte slaapkamers. Er is een mooie raampartij met uitzicht op het schoolplein van talentenschool De Almgaard. Er zijn hoge wippers waardoor de allerjongste kinderen toch gezellig mee aan tafel kunnen. De hoge box is voor de allerkleinste kinderen en de grondbox is voor de kinderen die beginnen te staan.

Dreumesgroep

De dreumesruimte bevindt zich op de bovenverdieping van de units. De ruimte is uitdagend ingericht waarbij ook handpop 'Puk' een mooi eigen huisje heeft. We kunnen met zijn allen aan tafel aan de hoge tafels met banken, maar er is ook een lage tafel met lage stoeltjes waar ook gespeeld en geknutseld kan worden.

Peutergroep
De twee peuterruimtes zijn voorzien van hoge tafels met hoge stoelen maar beschikken ook over lage tafels met lage stoelen. Ook de kring wordt gevormd met lage krukken. Er zijn diverse speelhoeken op de groep en op het schoolplein van de basisschool is (tijdelijk) een aparte buitenruimte voor onze kinderen.

De peuters kunnen de hele dag terecht op de peutergroep, maar er draait ook een extra peutergroep alleen op de ochtenden. Peuters vanaf drie jaar kunnen een ochtend terecht op de peuteracademie.

Buitenschoolse opvang
Op de locatie van de talentschool de Almgaard is de BSO van 4 - 12 jaar. De groep wordt opgevangen in een extra groot lokaal en maakt ook gebruik van de buitenruimte. De helft van het lokaal is speciaal ingericht voor onze kinderen.

Op de locatie van basisschool 'd Uylenborch hebben we een BSO met mooie mogelijkheden voor kinderen van 4 - 7 jaar en van groep van 7+. Denk daarbij aan de gymzaal, een uitdagende buitenruimte en veel verschillende mogelijkheden om voor de kinderen in de school een leuke (mid)dag te verzorgen.

De kinderen kunnen zich inschrijven voor vele activiteiten met partners; o.a. zwem-, dans- en/of gymles. De BSO kinderen worden vervoerd door middel van BSO-bussen en een elektrische bus.

Praktische informatie

HOPPAS Almkerk in de basisschool, Knotwilg 2, 4286 DE in Almkerk

HOPPAS Almkerk 'd Uylenborch in de basisschool, De borchgravestraat 54, 4286 BN in Almkerk

Opvangvormen

Dagopvang (LRK nummer: 877326496): Ukkiegroep, Dreumesgroep en Peutergroep

  • De ukkiegroep bestaat uit maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 1,5 jaar oud.
  • De dreumesgroep bestaat uit maximaal 15 kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar oud.
  • De peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar oud. De groep draait op de ochtenden een actief peuter-activiteitenprogramma. Op de middag is er rust en gaan sommige kinderen nog slapen.

Buitenschoolse opvang in De Almgaard (LRK nummer: 218817101)

Er is één leeftijdsgroep van 4-12 jaar. De groep maakt gebruik van een ruimte die is afgestemd op de leeftijd. De groep maakt ook gebruik van andere ruimtes binnen de school, waaronder het plein en de gymzaal.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties en studiedagen bieden we vakantieopvang aan voor kinderen van 4 - 12 jaar.

Buitenschoolse opvang in 'd Uylenborch (LRK nummer: 165721546)
Op deze locatie zijn er twee groepen: 4-7 jaar en 7-12 jaar. De groepen maken gebruik van de ruimtes van school, inclusief het speellokaal, de buitenruimte, en diverse andere ruimtes.

Let op: De voorschoolse opvang (VSO) is altijd op De talentschool de Almgaard.

Openingstijden

Onze locaties in Almkerk zijn geopend van 7.30 tot 18.30 uur. vervroegde opvang vanaf 6.45 uur is mogelijk.

Voor de BSO's geldt dat deze zijn gesloten als de scholen open zijn.

Hoppas schaap mascotte