pexels-photo-225017-knuffel

Kinderopvang 2-4 jaar

'Samen groeien is meer dan alleen groter worden!'
De peutergroepen stellen zich tot doel om kinderen van twee tot vier jaar met leeftijdgenootjes te laten spelen en spelenderwijs bepaalde vaardigheden te leren. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Ze krijgen op de peutergroep hun eerste speelkameraadjes en leren om zich in een groep te bewegen. De peutergroep biedt op deze manier een goede voorbereiding op het basisonderwijs.

Extra begeleiding

Extra begeleiding

Onze VVE-medewerkers en onze VVE-coach zorgen voor extra begeleiding

Peuteracademie

Peuteracademie

Voor drie jarige peuters een uitstekende voorbereiding op de basisschool

tellen

Ontwikkelingsmateriaal

Jaarlijks wordt er budget vrijgemaakt voor ontwikkelingsstimulerend speelgoed

Gesubsidieerde peutergroepen

Gesubsidieerde peutergroepen

Vraag eens naar de mogelijkheden voor subsidies

person-people-girl

Welke optie past het beste bij jouw kind?

Peuters kunnen een hele of halve dag afnemen. Het actieve peuterprogramma wordt aangeboden in 3,5 of 5,5 uur. Dit programma is samengesteld op basis van minimaal twee ochtenden per week. Driejarige peuters raden wij de peuteracademie extra aan. Het is echter ook mogelijk om slechts 1 dagdeel af te nemen.

De netto kosten voor de kinderopvang zijn een stuk lager dan de bruto kosten. Maak jouw persoonlijke berekening met de rekenhulp op toeslagen.nl

Peuterprogramma Uk & Puk

Bij HOPPAS werken we met het programma Uk & Puk waarbij elke zes weken een nieuw thema aan bod komt. Tijdens het programma is er tijd voor het werken in kleine groepjes, een grote groepsactiviteit en individuele begeleiding. Hierbij worden de volgende vier ontwikkelingsgebieden gestimuleerd: sociaal emotioneel (samen spel en identiteit), taal, beginnende rekenontwikkeling en motoriek. Dat alles vindt uiteraard spelenderwijs plaats!

uk en puk
pexels-photo-4458033

Groepsgrootte

Voor baby groepen hanteren we één pedagogisch medewerker op 3 baby's (onder de 1 jaar). Voor een peutergroep, 2-4 jaar, zijn er twee pedagogisch medewerkers op 16 kinderen. Dit noemen we beide horizontale groepen.

Op een verticale groep is een groep van 0-2 jaar of een groep van 0-4 jaar. Op een groep van 0-4 jaar mogen maximaal 16 kinderen geplaatst worden. Op een groep van 0-2 jaar mogen er maximaal 14 kinderen geplaatst worden. Het aantal pedagogisch medewerkers is afhankelijk van de verschillende leeftijden op de groep. Meestal zijn dit drie medewerkers.

Hoppas streeft er naar om minimaal één groepshulp op elke locatie beschikbaar te hebben om de groepen te ondersteunen.

Icoon van het Hoppas schaap
8,0 Klanttevredenheid 2022

Fijn kinderdagverblijf met lieve pedagogisch medewerkers, waar we onze kinderen altijd met een goed gevoel naartoe brengen.

Hoppas schaap mascotte