gastouderopvang (4)

Bij de gastouder thuis

‘Je tweede thuis'
Gastouderopvang staat voor persoonlijke kinderopvang in een huiselijke sfeer. Het betekent iedere dag hetzelfde, vertrouwde gezicht waarbij flexibele opvang mogelijk is. De kinderen spelen heerlijk samen en ontdekken in een kleine groep.

flexibele opvang

Flexibele opvang

Zelf je opvangtijden bepalen

Dichtbij-  bijna altijd is er een gastouder dicht in de buurt

Dichtbij

Bijna altijd is er een gastouder dicht in de buurt

Persoonlijk- je leert de gastouder kennen als geen ander en ook het bureau heeft regelmatig contact met je

Persoonlijk

Je leert de gastouder kennen als geen ander en ook het bureau heeft regelmatig contact met je

Veilig en zeker- ons plaatselijke bureau controleert de kwaliteit en kan noodopvang organiseren

Veilig en zeker

Ons plaatselijke bureau controleert de kwaliteit en kan noodopvang organiseren

159c11609f6e970fcbf9ee2b63135239d3bea13d

Welke opvang biedt de gastouderopvang?

Gastouders zijn flexibel! Je spreekt af wat je nodig hebt en dat is altijd maatwerk. Het gastouderbureau regelt de (administratieve) zaken er om heen. De kosten van het bureau samen met het uurtarief van de gastouder bepalen de kosten voor de ouders. Vanaf 20 uur per week is een gastouder over het algemeen goedkoper dan een kinderdagverblijf.

De netto kosten voor de kinderopvang zijn een stuk lager dan de bruto kosten. Maak jouw persoonlijke berekening met de rekenhulp op toeslagen.nl

Kleinschalige opvang

De gastouder is jouw oppas die als geen ander je kind leert kennen en waar je kind haar tweede thuis krijgt. We zien regelmatig dat kinderen op de middelbare school nog graag een kopje thee gaan drinken bij hun gastouder waar ze lang “thuis” zijn geweest. Bij een gastouder mogen maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opgevangen worden, inclusief de eigen kinderen tot 10 jaar. Een gastouder die opvang biedt aan kinderen tot 4 jaar, mag 5 kinderen tegelijkertijd opvangen.

pexels-ksenia-chernaya-8535592
9559c29b98b74d1c28029748244b0dffb0b1f0d0

Professioneel

De gastouders worden uitvoerig begeleid door het bemiddelingsbureau en ze worden regelmatig gecontroleerd door de GGD. Gastouders zijn er in allerlei maten en vormen, van mini kinderdagverblijf tot opa en oma opvang. Altijd werken ze volgens een beleidsplan, protocollen en een veilige goedgekeurd huis en omgeving. Ze scholen jaarlijks bij en hebben verplicht de Kinder EHBO diploma’s. Maar bovenal hebben gastouders heel veel liefde voor het vak en het kind!

Gastouder locaties

Bekijk onze bij HOPPAS aangesloten gastouder locaties.

Icoon van het Hoppas schaap
8,2 Na 159 beoordelingen van 55 locaties in de afgelopen 365 dagen

Een opvang in huiselijke sfeer waar alle ruimte voor de kindjes is om te spelen en te ontdekken maar ook om te rusten, waar je je welkom voelt.

Zeer kindvriendelijk, kleinschalige kinderopvang

Veelgestelde vragen

  • Wie zijn er in het huis als mijn kind er is?
    • Bij gastouderopvang draait je kind mee met het gezin van de gastouder. Huisgenoten, waaronder de eigen kinderen, kunnen dus aanwezig zijn tijdens de opvang. Alle gezinsleden boven de 17 jaar (die tijdens de opvang aanwezig kunnen zijn) worden door het gastouderbureau gescreend middels een VOG.

  • Wat nou als mijn kindje ziek wordt?
    • Zieke kinderen met koorts vanaf 38 graden blijven in principe thuis om beter te worden (volgens GGD richtlijnen). Dit is ook als zodanig opgenomen in de formulieren en overeenkomsten. Echter hebben sommige gastouders in bepaalde gevallen mogelijkheden om toch op te vangen. In goed overleg met de vraagouder(s) kan een gastouder hier dus flexibeler in zijn.

  • Hoe weet ik dat de gastouder doet wat ik wil?
    • Onze gastouders werken volgens en pedagogisch werkplan en hebben een vaste dagindeling. Daarnaast worden er duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd tussen vraag- en gastouders. Middels een schriftje en Konnect worden ouders op de hoogte gehouden van de opvang. Bemiddelingsmedewerkers en GGD komen regelmatig langs bij de gastouder. Zowel gast- als vraagouder kunnen ondersteunen vragen van de bemiddelingsmedewerkers om open over de opvang te kunnen praten.

Hoppas schaap mascotte