HOPPAS Dussen

HOPPAS Dussen biedt kinderopvang in de Brede School De Dussenaar. In goede samenwerking met de basisscholen en het dorpshuis is het een gezellige en goed functionerende Brede School. We maken gezamenlijk gebruik van de grote moderne gymzaal, de buitenspeelplaats en algemene ruimtes. Onze kinderdagverblijf- en peutergroep hebben een eigen aangrenzende buitenruimte en worden met elkaar verbonden door een tussendeur en gezamenlijke, aangrenzende keuken.

Kinderdagverblijfgroep
Onze knusse kinderdagverblijfgroep heeft een L-vorm en is zodoende een sfeervolle en gezellige ‘huiskamer’. We hebben twee slaapkamers binnen maar de kinderen kunnen ook buiten slapen in de speciale buitenbedjes.

Peutergroep
Onze peutergroep is ruim en voorzien van veel ramen; er is genoeg te zien en te beleven. Door middel van een uitdagende maar rustige inrichting kunnen de kinderen spelenderwijs ontwikkelen. De diverse speelhoeken zijn geschikt voor vrij spel maar ook voor grote of kleine groepsactiviteiten. Elke dag wordt een actief peuterprogramma gedraaid van 3,5 uur.

Peuteracademie
De peuteracademie heeft op de ochtenden een mooie, flexibele ruimte in De Brede School en zorgt voor extra voorbereiding op de basisschool. De ruimte is ingericht met rijdende kasten waarmee uitdagende hoeken gecreëerd worden. Naast deze ruimte worden ook andere ruimtes binnen de Brede School gebruikt voor activiteiten; o.a. de ruime keuken en gymzaal.

Buitenschoolse opvang (BSO)
De BSO maakt gebruik van de algemene ruimte van De Brede School en de gymzaal. De ruime algemene ruimte biedt veel mogelijkheden voor de kinderen waarbij met rijdende ‘huizen’ diverse speelhoeken gecreëerd worden, waaronder een ruime knutselhoek. De buitenruimte is het schoolplein. Daar is ook voldoende gras voor de kinderen om een mooie pot voetbal op te spelen.

Praktische informatie

HOPPAS Dussen Wilhelminaplantsoen 1c, 4271 AX in Dussen

Opvangvormen

Dagopvang (LRK nummer: 832735176): kinderdagverblijfgroep en peutergroep

  • De kinderdagverblijfgroep bestaat uit maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 2,5 jaar oud.
  • De peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar oud. De groep draait een actief peuter-activiteitenprogramma.
  • De peuteracademie is voor peuters vanaf 3 jaar en draait op de ochtenden. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 3 tot 4 jaar oud. De groep draait een actief peuter-activiteitenprogramma.

Buitenschoolse opvang (LRK nummer: 243626101)
Er zijn twee leeftijdsgroepen: 4-7 jaar en 7-12 jaar. Elke groep maakt gebruik van een ruimte die is afgestemd op de leeftijd. Tot en met 7 jaar is de groepsgrootte maximaal 20 kinderen. Tot en met 12 jaar is dat 30 kinderen.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties en studiedagen bieden we vakantieopvang aan voor 4 - 12 jaar.

Openingstijden

Onze locatie in Dussen is geopend van 7.30 tot 18.30 uur. vervroegde opvang vanaf 6.45 uur is mogelijk.

Hoppas schaap mascotte